Pletvis hårtab

Flekkvis hårtap

Pletvis hårtab, også kendt som pletskaldethed er en sjælden sygdom, som kendetegnes ved pletvis tab af hår på hovedet og/eller andre steder på kroppen. Sygdommen begynder som regel med en eller flere små, runde, glatte, hårløse pletter i hovedbunden. Den forekommer både hos kvinder og mænd i alle aldre, men oftest hos unge mennesker.

Hår produceres af hårsække i huden. I forbindelse med pletvis hårtab reduceres de berørte hårsækkes produktion drastisk. Hårsækkene bliver små, og produktionen af hår ophører for kortere eller længere tid. Hårsækkene er fortsat levende, mens de befinder sig i denne dvaletilstand og kan genoprette normal hårproduktion senere.

De fleste, som rammes af pletskaldethed, får kun en eller nogle få skaldede pletter. Og de fleste vil opleve, at pletterne vokser til igen inden for et år uden behandling. Hovedet er den del af kroppen, som oftest bliver ramt, mens skægvækst hos mænd eller andre behårede områder rammes alene eller sammen med tab af hovedhår. Enkelte personer mister alt håret på hovedet, mens andre mister alt håret på hele kroppen.

Behandling af pletskaldethed

I langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at undergå nogle former for behandlinger, hvis man lider pletskaldethed. 80-90% af alle personer oplever nemlig at deres hår vender tilbage igen. I de sidste 10-20 % af tilfældende kan man blive henvist til medicinsk behandling og i meget sjældne tilfælde kan en hårtransplantation komme på tale. Dette afhænger dog af en individuel vurdering fra et lægefagligt perspektiv.

Vil du vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig?

Udfyld kontaktfelterne nedenfor så kontakter vi dig snarest.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Adresse

  • Amerikavej 15B, 2. sal
    1756 København V

Åbningstider:

Alle hverdage fra kl. 9.00 – 17.00, aften åbent efter aftale og vi har også behandlinger og konsultationer i weekenderne.

Kontakt os

Følg os

Copyright © 2013-2018 Poseidon Klinikken