Hjem | Behandling af hårtab

Behandling af hårtab

Hårtab er en almindelig tilstand der ofte ses hos mænd, men som fremkommer hos begge køn. Hårtab kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder genetik, alder, hormoner og livsstilsvalg. Ligesom der findes mange forskellige årsager til hårtab, så findes der også en række forskellige behandlinger, der hver har sine fordele og ulemper. På denne side kan du læse mere om disse behandlingsmuligheder og finde den bedste behandling i netop dit tilfælde. 

Hvorfor taber man håret?

Der kan være mange årsager til, at du begynder at tabe håret. Den primære årsag til hårtab hos mænd er arveligt eller aldersbetinget hårtab. Derudover kan hårtab skyldes en underliggende medicinsk tilstand, samt hormonelle forandringer i kroppen, såsom ved stress, graviditet eller infektioner.

Genetisk betinget hårtab

Hvis du har et familiemedlem (morfar og/eller farfar), der er skaldet eller har tyndt hår, er det sandsynligt, at du selv vil opleve hårtab på et tidspunkt i dit liv. Denne type hårtab kaldes ’androgenetisk alopeci’, og rammer især mænd. Det ses ofte som begyndende høje tindinger og hårlinjen transformeres langsomt til den karakteristiske “M” form som ses hos mange midaldrende mænd.

Hårtab på grund af en underliggende medicinsk tilstand

Udover genetisk betinger hårtab så findes der også en lang række medicinske tilstande, der kan forårsage hårtab. Disse omfatter bl.a.:

  • Problemer med skjoldbruskkirtlen
  • Alopecia areata (en autoimmun tilstand, der forårsager pletvis hårtab)
  • Infektioner i hovedbunden
  • Hudlidelser som f.eks. psoriasis og eksem

Hvis du oplever et pludseligt hårtab som ellers ikke ses i familien, kan det være en god idé at opsøge din læge for at få udredt, om der kan være en underliggende medicinsk årsag bag, der bør behandles. Du kan læse mere om årsager til hårtab her.

Hårtab på grund af alder eller hormoner

Efterhånden som du bliver ældre, kan dit hår begynde at blive tyndere og finere.

Hormonelle ændringer kan også forårsage hårtab. Dette omfatter både en stigning og et fald i niveauet af visse hormoner, som f.eks. testosteron hos mænd eller androgener hos kvinder.

Udover ovenstående årsager kan livsstil faktorer som stress, rygning og dårlig kost også fremskynde et hårtab midlertidigt eller permanent.

Hvilke behandlingsmuligheder findes der?

Der findes mange forskellige typer behandlinger mod hårtab. Den bedste behandling til dig kan være meget individuel til dit unikke hårtab, forventninger og budget.

Nogle af de mest almindelige hårtabsbehandling omfatter:

  • Minoxidil (en lotion/olie, der påføres hovedbunden)
  • Finasterid (en tablet/pille)
  • Hårtransplantationer

Selvom medicinsk behandling af hårtab kan have den ønskede effekt, så kræver det at behandlingen hele tiden fortsættes og holdes ved lige.

Det ønskede udseende er derfor kun opnåeligt, så længe man er på det pågældende præparat. Den eneste permanente behandling mod hårtab er derfor ved en hårtransplantation.

Hårtransplantationer til lindring af hårtab

Der findes i dag flere forskellige hårtransplantationsbehandlinger. Disse er henholdsvis FUE-metoden og FUT/STRIP-metoden.

FUE-hårtransplantationer

’FUE’ er en forkortelse af ’Follicular Unit Extraction’. Denne transplantationsmetode er karakteriseret ved at være både utrolig skånsom, da den ikke efterlade grimme ar, samt ekstremt effektiv, hvilket har gjort, at den i dag er den mest populære og benyttede hårtransplantations behandling.

Ved en FUE-behandling transplanteres der kun én hårsæk ad gangen fra donorområdet til f.eks. isen, tindingerne, øjenbrynet, skægget.  Da man kun transplanterer en hårsæk ad gangen, kan man lettere sikre et pænt og naturligt resultat.  Hårsækkene fjernes ved hjælp af speciallavede værktøjer, hvilket gør behandlingen yderst skånsom.

Hårsækkene høstes fra donorområdet som er i nakken eller på siden af hovedet. Her har man som oftest flere og kraftigere hår og disse vil heller ikke mistes i fremtiden.

Med FUE hårtransplantation kan man ikke se, at der mangler hår i donorområdet, og det transplanterede hår ser helt naturligt ud. Man undgår at skulle syes, og på grund af Micro kirurgien opstår der ikke synlig ar.

FUT/STRIP-metoden

Strip Surgery Extraction kaldes også for en ’strimmelbehandling’. Her skæres en hudstrimmel med hårrødder ud fra donorområdet. Hudstrimlens størrelse kan variere med mængden af hår, som skal transplanteres. Der lægges typisk et strimmelsnit fra øre til øre med en bredde på 1-2 cm og en længde på 8-10 cm.

Når strimlen er flyttet fra donorområdet, strækkes huden, og arret syes sammen. Behandlingen skærer nerverne i baghovedet over, og mange oplever nedsat eller manglende følelse flere år efter behandlingen. Mange klager efterfølgende over synlige ar og andre bivirkninger.

Hos Poseidon Klinikken anvender vi den anerkendte FUE-metode Årsagen til dette er at vi med en FUE hårtransplantation kan give en langt mere skånsom behandling, helt uden anvendelse af skalpel og sting. Det er dermed en minimalt invasiv metode, der giver et naturligt og flot resultat.

Sådan foregår en hårtransplantation hos Poseidon Klinikken

Ved hjælp af mikrokirurgi i verdensklasse kan hårtransplantationen klares med en ambulant behandling på én dag. Tiden der medgår til behandlingen afhænger af hvor mange hårsække der skal transplanteres. En hår- eller skægtransplantation tager derfor ofte flere timer end en øjenbrynstransplantation, fordi der skal flyttes flere hårsække.

Selve behandlingen består i, at lægen forsigtigt løsner hårsæk for hårsæk i donorområdet, som typisk er baghovedet. Når et passende antal hårsække er løsnet, implanteres de én for én ved hjælp af et præcisionsinstrument (Lion Implanter).

Derefter justeres retning og vinkel indtil hårsækken er naturligt anbragt i forhold til de eksisterende hårsække. Når hårsækken er optimalt placeret, vil huden folde sig om hårsækken og holde den på plads i korrekt vækstretning. Vores erfarne læge er yderst dygtig til at udnytte instrumenternes præcisionskapacitet, og kan rekonstruere hvirvler og hårgrænser. Det betyder naturligvis meget og giver dig et optimalt og naturligt resultat. Hårtab behandlingerne på Poseidon Klinikken udføres af Dr. Minogiannis Polychronis.

Mød vores dygtige læge

Poseidon Klinikken er hjemsted for en af verdens førende eksperter i FUE hårtransplantationer, Dr. Minogiannis Polychronis. Han har mange års erfaring med at udføre operationer og vil være i stand til at give dig et fremragende resultat for din ønskede frisure.

Hans mange års ekspertise er en garanti for et smukt og naturligt resultat. Ved brug af mindre dygtige kirurger, ser vi ofte, at der desværre opstår et behov for efterbehandling. Vores speciallæge er selvfølgelig godkendt af den danske Sundhedsstyrelse til at udføre hårtab behandlinger ved vurdering af patienten forud for selve transplantationen. Du kan derfor være sikker på at være i de bedste hænder, når du får en hårtransplantation behandling hos os.

Dr. Minogiannis Polychronis har arbejdet på Poseidon Klinikken siden 2014 og du kan finde en lang række før og efter billeder på vores hjemmeside der viser resultatet af nogle af de behandlinger han har foretaget i København.

Diskrete og moderne lokaler i København

Poseidon Klinikken holder til i diskrete og moderne lokaler i København. Vi har åbent alle ugens dage, så vi kan planlægge den indledende konsultation, behandling og opfølgende samtale så det hele passer til dine behov og din kalender. Du kan læse nogle af vores tidligere patienters oplevelser og erfaringer med os på denne side.

Vi sætter en ære i at tage os godt af vores kunder, og vi ved, at diskretion er vigtig. Du kan ankomme og forlade klinikken uden at blive set af andre, og vi hjælper gerne med løsninger der gør, at ingen fornemmer, at du har fået en hårtransplantation. Alt dette bliver fastlagt, når vi mødes til din første konsultation.

Book en forkonsultation til en hårtabsbehandling i dag

Hos Poseidon Klinikken tilbyder vi en gratis og uforpligtende konsultation forud for alle behandlinger. Under den indledende konsultation vil vi gennemgå dit hårtab og dine ønsker, så du kan få en FUE hårtransplantation, der er skræddersyet helt efter dine behov.

Du vil få information om den bedst mulige behandling til din situation, og vores læge optegner den hårlinje, han vil anbefale. Vi vurderer forudsætningen for, at du får det bedst mulige resultat samt undersøger donorområdet grundigt, for at bedømme omfanget af transplantationen.

Efter den indledende konsultation kan vi give et konkret tilbud på din hårtransplantation. Alle vores behandlinger udføres på egen klinik i Danmark og du kan være sikker på, at få en professionel behandling i højeste kvalitet hos Poseidon Klinikken. Du kan kontakte os for at bestille tid til en konsultation her.

GRATIS KONSULTATION

RING TIL OS

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se også