Hjem | Hårtab | Pletskaldethed

Pletskaldethed

Pletvis hårtab

Pletvis hårtab, også kendt som ’pletskaldethed’ er en sjælden sygdom, som kendetegnes ved pletvis tab af hår på hovedet og/eller andre steder på kroppen. Udover hår på hovedet kan både ens skæg og ens øjenbryn også blive påvirket.

Sygdommen begynder som regel med en eller flere små, runde, glatte, hårløse pletter i hovedbunden. Den forekommer både hos kvinder og mænd i alle aldre, men ses oftest hos unge mennesker.

Hår produceres af hårsække i huden. I forbindelse med pletvis hårtab reduceres de berørte hårsækkes produktion drastisk.

Hårsækkene bliver små, og produktionen af hår ophører for kortere eller længere tid. Hårsækkene er fortsat levende, mens de befinder sig i denne dvaletilstand og kan genoprette normal hårproduktion senere.

De fleste, som rammes af pletskaldethed, får kun en eller nogle få skaldede pletter. Og de fleste vil opleve, at pletterne vokser til igen inden for et år uden behandling.

Hovedet er den del af kroppen, som oftest bliver ramt, mens skægvækst hos mænd eller andre behårede områder rammes alene eller sammen med tab af hovedhår. Enkelte personer mister alt håret på hovedet, mens andre mister alt håret på hele kroppen.

Behandlingsmuligheder ved pletskaldethed

I langt de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at undergå nogle former for behandlinger, hvis man lider pletskaldethed.

80-90% af alle personer oplever nemlig at deres hår vender tilbage igen. I de sidste 10-20 % af tilfældende kan man blive henvist til medicinsk behandling og i meget sjældne tilfælde kan en hårtransplantation komme på tale.

Dette afhænger dog af en individuel vurdering fra et lægefagligt perspektiv. Hos Poseidon Klinikken vil vi altid anbefale jer at søge læge, hvis I mister håret pludseligt, da der kan være mange årsager til pludseligt hårtab, herunder autoimmune sygdomme, hvilket skal diagnosticeres af en læge.

Hårtab kan vise sig som en skaldet plet

Selvom det er sjældent at hårtransplantationer er nødvendige for at modvirke pletskaldethed, så oplever nogle dog, at deres arvelige hårtab starter med at vise sig som pletvist hårtab. En af dem var vores tidligere kunde Peter, der oplevede at hans hårtab viste sig som delvist hårtab i fronten af hovedet, imens han næsten ingen hår havde i siderne af hovedet.

Book en gratis forkonsultation i dag
Hos Poseidon Klinikken tilbyder vi en gratis forkonsultation. Så hvis du har gået med overvejelser om hvad du skal gøre med dit nuværende udseende, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er et af landets førende hårklinikker. Vi har mange års erfaring og kan hurtigt hjælpe dig med at finde den rette løsning på dine udfordringer.

Anbefaling

Jeg fik lavet en hårtransplantation på poseidon klinikken i februar 2020. Jeg følte mig i gode hænder hele vejen igennem processen af dybt professionelle folk. Så en kæmpe anbefaling herfra 🙂

Rasmus

GRATIS KONSULTATION

RING TIL OS

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se også