Hjem | Hårtab | Fire myter om hårtab

Fire myter om hårtab

1: Brug af hat og kasket gør dig hurtigere skaldet

Mange mænd tror, at brugen af hat eller kasket hindrer håret i at kunne ånde og dermed fører til, at man bliver tidligere skaldet. Det passer ikke. Håret får ilt fra blodet, ikke fra luften. Hvis du går med hat eller kasket har det altså ingen betydning for, om du mister håret. En anden myte om hårtab hos mænd er, at hårtabet kommer fra morens gener. Selv om arven fra moren er noget stærkere, kan man lige så nemt arve sin fars anlæg for hårtab.

2: Udvalgte shampooer kan forhindre hårtab

Desværre, der findes shampooer eller andre hårprodukter, som giver mere volumen og struktur og dermed giver indtryk af, at man får mere hår. Men der er ingen shampooer, som kan bremse hårtab.
Det eneste, som siges at hjælpe, er Minoxidil, Finasterid og Priorin.

3: Skaldede mænd er mere intelligente

Tro det eller ej. Der er en vis sandhed i denne myte. Det forholder sig nemlig sådan, at jo højere niveau af hjernens byggestenprotein, du har, des lettere har du til hårtab. Tyske forskere mener at have fundet en sammenhæng mellem udviklingen af hjerneceller og udviklingen af hårsække. Hvorvidt disse forskere selv var skaldede, melder historien intet om.

4: Det øger hårvæksten at stå på hovedet

Tanken bag myten er, at blodtilførslen til hovedet vil stige og stimulere hårvæksten, når vi står på hovedet. Virkeligheden er desværre ikke så enkel. De fleste specialister er enige om, at hårsækkene har behov for andet end blod for at vokse.

GRATIS KONSULTATION

RING TIL OS

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se også