Hjem | Hårtab | Høje tindinger

Høje tindinger

For mange sker hårtab fortil i hovedbunden, hvor hårene med tiden tynder ud. Dette kendes også blot som ’høje tindinger’. Høje tindinger er langt fra et unormalt fænomen, men alligevel påvirker det utrolig mange. Manglende hår og en vigende hårgrænse kan have stor betydning for ens livskvalitet og selvværd, og det rammer folk i alle aldre.

Heldigvis er der måder hvorpå du kan slippe af med de høje tindinger og opnå en rekonstruktion af hårgrænsen og få det udsende som du drømmer om.

Hvorfor får man høje tindinger?

Årsagen til høje tindinger kan skyldes flere faktorer. I langt de fleste skyldes høje tindinger og det afledte hårtab en genetiske arvemasse. Hårtab er således oftest arveligt betinget. Her spiller hormonerne i ens krop en vigtig rolle.

Mænds hårsække er nemlig mere påvirkelige af det mandlige kønshormon testosteron. Dette hormon omdannes til dihydrotestosteron (DHT) via enzymer. Hormonet DHT påvirker mændenes hårvækst og svækker denne ved at gøre håret tyndere og kortere. Hvor meget DHT, der dannes hos den enkelte person, afhænger af det samlede antal enzymer i korppen, og antallet af enzymer er arveligt betinget.

Udover ens genetiske arvemasse kan ens brug af medicin også spille en rolle. Her er særligt kemobehandling i forbindelse med kræftbehandling en hyppig årsag til hårtab.

Sidst men ikke mindst kan ens livsstil også have en indflydelse i forhold til om man udvikler høje tindinger. Her kan faktorer som rygning, stress og mangel på eksempelvis jern i ens kost også påvirke ens samlede hårvækst. I disse tilfælde kan en justering af ens livsstil dog rette op på ens hårpragt.

Høje tindinger hos unge

Selvom høje tindinger er mest udbredt iblandt ældre mænd kan det også være noget som rammer unge mennesker.

Når høje tindinger rammer unge mennesker skyldes det ofte at det er nedarvet fra ens forældre. Høje tindinger hos unge mennesker begynder ofte at vise sig allerede i 18-20 års alderen.

Høje tindinger hos kvinder

Selvom høje tindinger og hårtab er mest udbredt blandt mænd, ses dette også hos kvinder på trods af, at de ikke besidder samme høje niveauer af testosteron og dihytestosteron i kroppen som det er tilfældet med mænd.

En vigende hårgrænse og tyndt hår er dog ikke unormalt for kvinder. Dette opstår dog oftest på grund af stress, graviditet, samt på grund af bivirkninger af medicin og af genetiske årsager.

Ved både stress og graviditet er der dog ikke brug for en hårtransplantation, da håret her vil vokse ud igen i takt med at man bliver afstresset eller efter at ens hormonbalance er genoprettet efter en eventuel fødsel.

Behandling af høje tindinger hos Poseidon Klinikken

Hos Poseidon-klinikken har vi mange års erfaring med behandling af høje tindinger for både mænd og kvinder. Den bedste metode til at gøre dette er ved at foretage en hårtransplantation. For at give vores kunder de bedste resultater anvender vi den revolutionerende behandlingsteknik FUE.

Ved en hårtransplantation flytter vi individuelle hårsække, fra særlige donorområder på bagsiden eller siden af hovedet, hvor hårvæksten er stærkest, til de udsatte områder i panden. Ved at tage hårsækkene enkeltvis, fremfor hele hårstriber, sikres et pænt og permanent resultat helt uden ar.

Denne fremgangsmetode har også den gavnlige effekt, at huden heler ekstremt hurtigt, hvilket betyder, at vores kunder kan tage hjem samme dag som transplantationen har fundet sted.

Efter behandlingen er overstået vil de transplanterede hår begynde at falde ud efter et par uger. Når der er gået ca. tre måneder, vil de nyplantede, permanente hår begynde at vokse frem igen.

Det endelige resultat vil kunne ses efter 12-18 måneder.

Selve behandlingen tager normalvis 6-8 timer og foregår under lokalbedøvelse, hvilket giver en stort set smertefri behandling.

Sådan foregår behandlingen hos os

Siden vores grundlæggelse har vi udført mere end 2000 hårtransplantationer for at modvirke høje tindinger. En af de personer vi har været så heldige at få lov til at hjælpe er Jacob Sundberg. Jacob havde ligesom mange andre personer, der henvender sig til os været utilfreds med sit udseende i længere tid og ønskede at få mere hår på hovedet. I videoen neden for kan du både høre Jacob fortælle om sine overvejelser og ikke mindst hvordan behandlingen hos Poseidon Klinikken forløb fra start til slut. Du kan også se, hvordan selve behandlingen bliver udført.

Kontakt os i dag og book en gratis forkonsultation
Vi er landets førende hårklinik og vi sidder vi altid klar til at hjælpe dig med at få dit hår tilbage. Udfyldt vores kontaktformular og bestil en gratis forkonsultation i dag. Ved forkonsultationen vil vi sammen tale om dine ønsker og finde den bedste behandlingsmulighed i din situation. Vi glæder os til at høre fra dig.

Super professionel

Super professionel, personlig og imødekommende behandling. Jeg vil klart anbefale klinikken

Eva Edil

5/5 stjerner.

GRATIS KONSULTATION

RING TIL OS

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se også